Rozgrywki Rabbit Doubt
RABBIT DOUBT

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2020-10-28 19:55:56

Yassamet
Użytkownik
Liczba postów: 372
WindowsOpera 71.0.3770.284

Ponowny wniosek o discorda

Po kilku rozgrywkach, podczas których badałam możliwości rekrutacji ludzi do gry dochodzę do wniosku, że granie na tymczasówce nie przyniesie żadnych możliwości zrekrutowania nowych osób. Powodów jest kilka:
1) jesteśmy w stanie zrekrutować jedną osobę na co drugą rozgrywkę (która czuje się odepchnięta po tej rozgrywce, bo jest nowa, a wszyscy pozostali się tu dobrze znają, więc po tej jednej ucieknie)
2) forum ma zerowe pozycjonowanie w google. Wpisując Rabbit Doubt nie znajdziemy tego forum, wpisując "rd" nie znajdziemy tego forum, więc zupełni zewnętrzni nawet nie są w stanie do nas dotrzeć
3) obsługa tego forum z perspektywy telefonu jest koszmarna. I o ile my jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ambitniejsze posty piszemy z komputera, przy przemyśleniu trzykrotnym treści, to generalnie jest to zwyczaj wymierający.
(4) interlinia dalej nie działa)
Dlatego ponownie wnoszę o przeniesienie na discorda z zachowaniem grafiku. Co więcej, wtedy mielibyśmy szansę działać na równolegle dwie rozgrywki, co jest mega-ważne, jeśli chcemy rekrutować nowych. Bo nowi najłatwiej wejdą w ten mały światek, jeśli zaczną od rozgrywki, gdzie 100% osób będzie nowych.
Oczywiście, Discord ma wady. Jedną z czołowych z nich jest limit znaków na post do 2 tysięcy. Trzeba by szykować sobie posty zawczasu, gdzieś w notatniku (tak, telefony też posiadają notatnik, przypominam) i wklejać stopniowo, mówię tu przynajmniej o tych już zaawansowanych dyskusjach. Mechanizm cytatów jest nieco problematyczny, ale do ogarnięcia - discord zezwala na jeden cytat, nie można zrobić cytatu w cytacie. Ma też swoje osobne kodowanie i ono bardzo może pomóc w tym, aby się odnosić do kilku fraz na raz.
Zaletą discorda będzie po pierwsze to, że są serwery do reklamowania serwerów, więc tworząc odpowiednią siatkę reklam będziemy w stanie sprowadzić nawet 30 nowych osób, które by chciały w ogóle zobaczyć, czym jest to magiczne RD. struktura gier, spamu i wszelkich innych tego typu rzeczy będzie o wiele bardziej przejrzysta. I wreszcie, mi osobiście wygodniej czyta się tekst tam, niż tu (ale to może jest subiektywne).
Wypowiedzcie się, ludzie, bo chciałabym jednak w tą społeczność tchnąć nieco oliwy i świeżej krwi.

#2 2020-10-29 15:43:02

Szuja
Użytkownik
Liczba postów: 111
WindowsOpera 71.0.3770.302

Odp: Ponowny wniosek o discorda

Wow, IMO szczerze świetny pomysł.
Zgadzam się, że to forum nie ma potencjału ani na sprowadzanie nowych graczy (welp, próbowałem), ani na to, żeby się sami znaleźli. A na Discordzie można nawet uderzać w target Among-usowy, który obecnie jest po prostu ogromny, a i RD, i AU bazują na klasycznej mafii. RD można by zresztą po prostu reklamować wtedy jako serwer, gdzie można sobie pograć i w "mafię pisaną", jak i umówić się z innymi zapaleńcami na granie w Among Us (i otworzyć na to specjalnie kilka kanałów głosowych).
Nie sądzę zresztą, żeby limit znaków na Discordzie był problemem, bo już sam fakt prowadzenia rozgrywek przez Discorda będzie je zmuszał raczej do tego, by były bardziej dynamiczne, a mniej się opierały na ścianach tekstu na 5k znaków (tak, wiem, w tej kwestii sam jestem winny - dlatego fakt, że wspieram porzucenie tego powinien coś znaczyć XD).
Także yep, wspieram jak najbardziej, mógłbym się w ogóle zająć postawieniem serwera i ogarnięciem go od podstaw ze wszystkimi kanałami, rolami, emotkami itd. bo nabyłem w tej kwestii ostatnio małe doświadczenie.

#3 2020-10-29 18:25:59

Daffodil
Administrator
Liczba postów: 614
Windows 7Firefox 81.0

Jestem za. Będzie można się przenieść kiedyś na forum, takie lepsze, ale to za jakiś czas. Discord ma swoje wady, ale na pewno udynamiczni tę grę, więc popieram. Z chęcią podejmę współpracę, jeżeli chodzi o serwer itd. Mógłbym nawet poprowadzić pierwszą grę, jeżeli taka będzie ochota.

#4 2020-10-29 18:28:13

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Co do pozycjonowania, to gdy ruszała pierwsza odkopująca z grobu, to dodałem parę słów-kluczy, dzięki którym moglibyśmy być identyfikowani. Problem polega na tym, że Doubt nie jest obecnie popularną mangą. Swoją świetność w Polsce miała, dlatego nowych nie przybywa.
Co do interlinii, to mógł mi ktoś powiedzieć jaką wartość jej ustawić, ale nikt się nie kwapił. )))

#5 2020-10-29 23:10:17

Yassamet
Użytkownik
Windows 8.1Chrome 86.0.4240.111

Jeśli ktoś jest srogo przeciw, to niech się wypowie. Ja serwer będę przygotowywać, ale że weekend z wyjazdem mi się szykuje, możliwe, że sam serwer powstanie w poniedziałek.
I o ile zakusa w postaci Amonga brzmi nieźle, taaak... no wolałabym, aby to na serwerze pozostało jako dodatek, nie motyw przewodni.

#6 2020-10-29 23:11:37

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Yup, rdzeniem niech będzie Rabbit Doubt. Nie róbmy z Amonga podstawy serwera.

#7 2020-10-29 23:28:21

Szuja
Użytkownik
Liczba postów: 111
WindowsOpera 71.0.3770.302

A no, oczywiście, że podstawą ma być RD, chodziło mi po prostu o osobne kanały głosowe, nawet i ukryte na samym dole, żeby mieć skąd w ogóle ten nowy narybek ściągać, bo nie sądzę, że ktoś się tą mangą jeszcze w Polsce w ogóle interesuje.

#8 2020-10-29 23:31:41

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Można byłoby też pomyśleć nad sensowną grą w Judge. Oczywiście nie chodzi o tryb fabularny.
Na Epejowym forum Orochimaru kiedyś zainicjował swoje Demoniczne Judge. Ktoś pamięta jak ono przebiegało albo posiada jakiekolwiek screeny?

#9 2020-10-29 23:36:14

Yassamet
Użytkownik
Windows 8.1Chrome 86.0.4240.111

O cholera, nie pamiętam nic, Daff. A mogłoby być ciekawie.
Sama akurat myślałam nad fabularną rzezią też, ale bardziej na podstawie mangi Ptaki w Klatce.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB 1.5.7

Darmowe Forum
szlabany parkingowe | Części Carraro | To tak chwila gdy popsuł się komputer laptop tablet lub inne urządzenie elektroniczne? Serwis laptopów ursus Przyjdź do nas już dziś pomożemy | Jedyny profesjonalny operator w gminie stryszawa korzystaj z naszych usług telefonu, internetu i komputerów, wspieraj lokalną działalność a nie obcy kapitał | ekskluzywne dębowe komody drewniane z litego drewna