Nie jesteś zalogowany na forum.
XD
Niestety, kolejny dzień w pracy. A u mnie nie mam jak w ciągu pracy (czyli całego dnia) wejść na stronę, poczytać a co dopiero pisać posty. Potem siadam w końcu do laptopa i czekają mnie 2,5 strony masywnych postów.
I feel u bruh
-
Proponuję zatem Chiyo na dziś wieczór.
Ależ dziękuję za uwagę :v Cóż, tak się składa, że ostatnio dorwałam dodatkowe zlecenia, więc zarobiona jestem po same uszy + wczoraj się okropnie czułam. I w odniesieniu do tego tematu to Wam powiem tyle, że w sumie to już wiem, co było przyczyną i na szczęście nie musiałam lądować u lekarza.
-
No dobra, jako że moja propozycja pogonienia milczków raczej nie siądzie to proponuję Seza, głównie dlatego, że będzie o jednego mniej dla wróżbity do sprawdzania i chyba tylko on może konkurować z Ryukiem o pierwszeństwo w wieszaniu...
XD? To weź zdecyduj, bo pokolorowałeś mnie jako pierwszą i dalej mam kolorek, jakby nie wiem, z tego co zapamiętałam z rozgrywek to nie można dwa razy głosować sooo XD Nie wiem, czy to niedopatrzenie, czy może celowo tak zostawiłeś uznając, że nikt tego nie zauważy, ale tak czy inaczej XD I tak przypuszczam, że nawet jeśli byś mnie odkolorował ale Daff by wcześniej zauważył, to i tak na mnie by był Twój głos więc XD Jakby dude, mi to tito, tylko po prostu no, chyba nie można zmieniać głosu.
-
Chiyo nie oddała głosu w linczu, przynajmniej tego nie widzę.
No nie oddałam, nie zdążyłam, kończyłam pisańsko i w ogóle nie patrzyłam na godzinę, wydawało mi się, że jeszcze się wbiję na lincz na luzie ;-;
-
Podsumowując. Jak już wspominałam, wczoraj się paskudnie czułam, dzisiaj w sumie też, ale obyło się bez lekarza na szczęście, więc w sumie to nic mi nie jest (jakby). Przekopałam się przez Wasze posty i te przepychanki Ryuk-Szuja-Yass tak trochę średnio mi podeszły do gustu, chociaż wielki szacuneczek ode mnie dla Yass, która zadała sobie trud żeby pozbierać posty Ryuka i to, o jakich godzinach zostały wrzucone. Mnie serio by się nie chciało, ale w sumie poniekąd rozumiem podejrzliwość Yass w sprawie postów na przykład o 3, bo nie wiedzieliśmy jak długie zmiany ma Ryuk, a wiadomo, że niektórzy robią na 10 bądź nawet 12. No ale. Mój głos zapewne poleciałby na niego, ale cóż, nie zdążyłam i jak widać mój głos dołożyłby cegiełkę do ukatrupienia rolnego króliczka.
-
W tej rundzie postaram się na bieżąco analizować Wasze posty - wiem, że pojawiałam się na forum podczas pracy, ale wynikało to głównie z ciekawości tego, ile ogromnych postów nastukaliście i ile będę mieć do przeczytania na wieczór, oof. Też czytanie i analizowanie wszystkiego może mi przychodzić wolniej, bo obydwie pracki jakie mam (kurde, w sumie to trzy pracki jakie mam kappa) są związane stricte z pisaniem i już momentami serio nie wiem, co piszę, o czym i stukam te teksty wszystkie jak robot (have mercy guys pls).
-
Tak jak na początku, tak teraz zrobię podsumowanko. Mamy 10 graczy i 6 ról (bo wróżbita kopnął w kalendarz), czyli zostaje 5 bezrolnych królików. Do tego mamy jednego wilka mniej, co prawda zwykłego, jednak zawsze to zmniejsza proporcje - w poprzedniej rundzie wynosiły 9:3, teraz wynoszą 8:2. Zawsze to lepiej, niż jakby w kalendarz kopnęły dwa króliczki, bo by było 7:3. Chiyo Analytics (nie)poleca się na przyszłość.
+ Zostaje jeszcze rola Desperatki, która może niechcący dołączyć do wilczego stada D: Wtedy w sumie proporcje znowu wyjdą na 7:3, skoro i tak wygrywa razem z wilkami. Ale jeśli zwiąże się z wilkiem i ukatrupimy któreś z pary, to wyjdziemy na plus.
-
Wiem, że niewiele wniosłam do rozgrywki, ale obiecuję poprawę.
-
XD
luv
-
Tam jeszcze odnośnie wzmianki Yass na temat Desperatki - nie wiem, ale wydaje mi się, że to, jak nazwana jest rola nie ma raczej wpływu na to, kto ją dzierży.
Ostatnio edytowany przez Chiyo (2020-09-10 00:51:29)
Pozostaje mi tylko pytanie, czy Ryu przeskanował mnie, czy Shuja. Podejrzewam, że mnie już na samym starcie, bo mnie pamiętał.
-
No, w każdym razie, trochę moja wina, a na pewno mój błąd. Szkoda, bardzo szkoda, że tak wyszło.
Jedyne co, to pozostaje nam się cieszyć z tego, że Draguś padł. Moja hipoteza co do trzech niezbyt aktywnych wilczków zyskuje cień szansy. Ale zobaczymy po mordzie, czy jest sens w to brnąć.
Wybacz, ale w którym momencie atakuję Cię za to, że byłaś w pracy, i to jeszcze, żeby cię "powkurwiać"? No jeśli tak cię denerwuje, że cię podejrzewam (nie, nie dlatego, że byłaś w pracy) to przepraszam, ale na tym jednak polega ta gra. I naprawdę, możesz już odpuścić obrażanie mnie w dosłownie każdym poście?
Widzisz, dla mnie zdecydowana większość twoich zarzutów nie brzmi na poważne podejrzenia, tylko na prowo for fun.
I nie w każdych. Ale dobra, będę próbować.
Krótki post z pracy, bo mamy dwie rzeczy do ustalenia jeszcze przed działaniem bezrolnych, a nie chcę zostawiać tego na wieczór, bo może być zbyt późno. Nie lubię tego okresu między linczem a mordem, bo nie bardzo mamy co robić, ale teraz wyjątkowo jest coś, o czym można napisać.
Krótko się tylko odniosę do czegoś co mnie ubodło, większa analiza głosów w linczu i postów po samym głosowaniu (głównie Chiyo) wieczorem.
___
No i powróżone... xD LOL
XDD <3
Swoją drogą, Ryuk, trzeba już się było ujawnić z rolą po tych pierwszych głosach na Ciebie, a nie pisać o tym, kiedy już właściwie zawisnąłeś. Przynajmniej trochę dłużej byś pożył, a nawet nie tak krótko, skoro mamy jeszcze szamana.
___
Pozostaje mi tylko pytanie, czy Ryu przeskanował mnie, czy Shuja. Podejrzewam, że mnie już na samym starcie, bo mnie pamiętał.
Czy ty... czy ty właśnie próbujesz się oczyścić martwym wróżbitą? I to po całej tej dyskusji nt. tego, że wróż nie powinien skanować ani ciebie, ani mnie (z czym Ryuk się zresztą zgodził)? I to w momencie, kiedy rolni nawet jeszcze nie mieli skorzystać ze swojej roli, a więc i wróżbita nie mógł jeszcze nikogo skanować? XD
Po kim jak po kim, ale po tobie spodziewałbym się raczej, że znasz podstawowe zasady rozgrywki (i sposoby oraz czas działania rolnych).
___
Co do tych ważnych rzeczy do ustalenia: trzeba zrobić w końcu listę dla wiedźmy i dla desperatki, zanim zaczną działać. Można skorzystać z tej listy proponowanej wcześniej przez Yasskę, z wyrzuceniem martwych i przerzuceniem Denuila do drugiej grupy (plus, zastanawiam się czy nie przerzucić Chiyo do trzeciej, skoro ma już warna i zawsze jest możliwość, że znowu jej się zapomni/nie zagłosuje i wyleci z gry z eliksirem).
No i żeby jedna osoba nie robiła obu tych list, możemy zrobić tak jak ustaliliśmy wcześniej - Zenek ułoży dla wiedźmy, a ja dla desperatki, co by zresztą pomogło sprawdzić mi parę tropów i być może kogoś oczyścić.
Wpadnę z postem znowu koło 18/19 i jeśli żadnych sprzeciwów nie będzie to wtedy też wrzucę tę desperatkową listę.
No to nieźle xD
Ale Ryuk pisał tak dziwne posty, że naprawdę ciężko było wywnioskować, że jest wróżem.
Wiem, że obiecałem pościk z głębszymi analizami (teraz przynajmniej mogę pominąć Ryuka bo już odpadł), ale wczoraj padłem, dzisiaj na 12, pod wieczór coś wyklepię prawdopodobnie. A raczej zmuszę się żeby wyklepać.
Forgive me że jako szeryf nic nie wnoszę od wczoraj, ale nie mam jak niestety. Jedyne co nam pozostaje - to analiza tego, kogo Ryuk podejrzewał. Ale z tego co mi się wydaje to nie miał szans kogokolwiek skanować, ze względu na to, że skany są w nocy, a noc jest przed nami
Z członkostwa w waszym stadzie rezygnuje kieliszek. Pełnił on funkcję Desperatki.
Lista pozostałych graczy:
- Crier
- Zensum
- Chiyo
- Szuja
- Denuil
- Echallin
- Yassamet
- Sezowaty
- ZwiastunSmierci
Gra toczy się dalej.
Zgodnie z info od Daffa, rolni dopiero teraz, po linczu, moga dzialac.
Wiec wrozbita i tak nie mogl nikogo zeskanowac, a szaman ratowac.
Ok. Postaram się coś naskrobać o mniej więcej każdym (aktywniejszym) graczu.
Zwiastun -
Na początku grała ostrożnie, od razu czuła się wytypowana.
"Oraz nie kreuję się na "powracającegonicniewiedzącego". Kreuje się raczej na osobę ostrożną, a nie chcę sobie zaszkodzić. No wiesz, nikt nie lubi wisieć bo był zbyt agresywny. Albo napisał coś nie tak."
Czy wyczuwam tutaj lekką sugestię w stronę Yass z twojej strony? Plus to, że ktoś się do ciebie przyczepi nie znaczy, że jesteś agresywna, a lepiej, że ktoś cię zaczepi, bo masz możliwość sprostowania lub ponownego wypowiedzenia się.
Ogólnie widzę, że Zwiastun była za teorię Ja-Szuj-Zenek jako wilcze trio, która teraz jest oczywiście obalona, bo Draguś był jednym z wilczów (na koniec chcę do tego wrócić). Mówisz, że nie umiesz cytować, ale potrafisz wyłuskiwać pewne fragmenty, co mnie ciekawi. Jesteś albo rolną jakąś albo wilczkiem. No i nie odpowiadasz na pytania wobec siebie (nie chodzi nawet o pytanie, czy jesteś osobą, którą kojarzyłam z przeszłości)
Shuj-
Z tobą mam taki 'problem', że grasz podobnie jak w poprzedniej rozgrywce.
To znaczy, no, "ostrożna gra" raczej znacząco każe sądzić o wilczym futerku, bo króliczek - rolniak czy bezrolniak - ostatecznie wie, że jest czysty i nie ma nic do ukrycia mimo wszystko (nierzadko z mylnym przeświadczeniem "no przecież jestem czysty, nie zabiją mnie"
W moich oczach ja grałam ostrożnie w poprzedniej i nikomu się to w oczy nie rzuciło. A przynajmniej króliczemu tobie. Byłeś dość cięty na Ryuka, i nie jestem pewna, czy to już było zabezpieczenie, czy zwykłe przeświadczenie o jego winie ( o której sama rozmyślałam). Jest mi ciężko, bo w poprzedniej też grałeś bardzo pewny siebie, gdy już miałeś kogoś wytypowanego.
Zenek -
Na ciebie za wiele nawet nie mam oprócz tego, że masz syndrom tego, co ja. Także się nie wychylasz w moich oczach jako szeryf i dalej Szuj prowadzi rozgrywkę. Może to przez brak czasu, idk. Ty I Szuj natomiast mocno się odnosiliście do teorii Ryuka, zaczynam się zastanawiać, czy wśród was nie ma chociaż jednego wilka.
Yass –
Dla mnie grasz bardzo emocjonalnie w niektórych momentach. Nie wiem, ile w tym ew. taktyki, a ile prawdziwej frustracji---
Ale wyłapałam pewne szczególiki, może się czepiam, ale diabeł tkwi w szczegółach:
Co mi dało oddanie jej wilka w poprzedniej grze? Sam wiesz
Oddałaś mi wilka? Może to przejęzyczenie, a może w emocjach się zagalapowałaś.
Kolejna wpadka, Wróź działa w nocy. Nie wiem, czy zapomniałaś, czy to specjalna wzmianka----
Sez -
raczej się podpinasz, co w sumie rozumiem, jak nie masz czasu. Może pożniej coś mi się rzuci w oczy. Yass chyba ciekawie cię "podsumowała".
Denuil -
Wpadka z głosem, może faktycznie tylko wpadka. Natomiast twój początkowy pomysł o wieszaniu "mało aktywnych" był nagły i nie do końca wiem, czemu ja się tam znalazłam tbh. Z tym, że nie wnoszę nic swoimi postami większego się zgodzę, ale aktywna jestem, na pewno bardziej od Chiyo i Ciebie.
----------------------
Co do Dragusia - wiem, że się pojawił raz. I wtedy aktywwna byłam ja, Zwiastun i Ryuk. I może naciągam, może był to przypadek, że akurat wszedł już w dzień linczu. A może ktoś z aktywnych graczy i współwilków dał mu znać? Idk. Rzucam myśl w przestrzeń.
-------------
Nie, Shu, nie próbuję się oczyścić. Ryuk podejrzewał ciebie i starał się współpracować ze mną. Zastanawiałam się, czy z którejś strony było to podparte skanem, a w moim przypadku czy jestem królikiem, czy alfą, to kwestia waszej opinii (wynik skanu byłby ten sam, do tego nawiązywałam). A o tym, że wróż skanuje w nocy po prostu zapomniałam.
No, no, widzę, że usłuchaliście mojego błagania o litość i dzisiaj nie zastałam kilometrów tekstu XD W ogóle z tego, co mi się wydaje, jeśli chodzi o Yass i skanowanie, to coś mi się przypomina, że jeszcze na starym forko faktycznie było tak, że wszystko się jednej nocy działo, ewentualnie się czekało kolejkę. Ale nie mam pewności, czy aby na pewno tak było. Jeśli tak, to rozumiem, że mogła się Yass zapomnieć/pomylić.
-
Mamy 9 graczy i 5 ról (bo wróżbita i desperatka kopnęli w kalendarz), czyli zostaje 5 bezrolnych królików. Z wilków jest alfa i truciciel, z króliczków wiedźma, szaman i pogodynka chwila, czy ja się gdzieś pierdolnęłam w obliczeniach XD
-
Na początku było nas 12, bezrolni, desperatka, szaman, wiedźma, wróżbita, wilk, truciciel i alfa + szaman którego nie liczę, bo może go dostać każdy niezależnie od przynależności. Eee... Czyli bez bezrolnych i szeryfa 7 ról, co daje 5 bezrolnych. Obecnie sytuacja z ilością graczy wygląda tak, że jest nas 9 - Ryuk, Draguś i kielon poszli wąchać kwiatki od spodu, każdy z nich miał rolę: wróża, wilka i desperatkę. W takim zestawie wychodzi na to, że zostają nam 4 role obecnie (szaman, wiedźma, truciciel i alfa) + 5 bezrolniaków. Czyli proporcje 7:2, w sumie jeśli o rolę desperatki chodzi to poniekąd nawet dobrze, że kielon nie zdążył się z kimś związać, bo mógłby zabrać ze sobą królika.
-
I wiem już, gdzie się jebnęłam, w poprzednim poście pisząc, że mamy 6 ról, powinno być 5. Chiyo Analytics nie poleca się jeszcze bardziej :v
Chiyo, co w ogole myslisz o graczach? I o obecnej sytuacji? Bo wiekszosc twoich postow jest o rozkladzie rol, rozumiem, ze masz prace i malo czasu, ale nawet dwa zdania.
Okkk. desperatka wyleciała z gry (i listy już sobie nie zrobię), a Zenek w swoim poście napisanym dzisiaj tuż po moim nawet się nie odniósł do tego, żeby listę miał ułożyć i czy to zrobi, tak więęęęc pozwolę sobie przejąć na siebie ten wspaniały zaszczyt. Wracając więc do grup proponowanych przez Yass:
Generalnie mogę ten podział z perspektywy obecnego czytania wypisać, a kolejkę poskleja kto inny (Shuj, jak mniemam, jako pomysłodawca, o ile nie odrzuci mojego podziału). Na ten moment postrzegam, że w pierwszej grupie powinni znaleźć się: Shuj, Zenek, Ryuk, ja, Crier. W drugiej: Chi, Zwiastun, Sezu. W trzeciej: Kieliszek, Denuil, Echiallin, Draguś.
...i pomniejszając ją o martwe osóbki, dochodzę do wniosku, że właściwie to lepiej będzie przyjąć podział na dwie grupy - pierwsza: ja, Zenek, Yass, Crier oraz druga - Chiyo, Zwiastun, Sezu i Denuil. Echiallin pozwolę sobie nawet nie ująć, bo spodziewam się jej wylecenia przez nieaktywność, tym bardziej jeśli faktycznie miałaby być wiedźmą (za brak aktywności rolnej chyba też są karniaki?). Plus, nie wierzę, żeby czytała posty i dokopała się do tego, że jakaś lista istnieje. Uprzedzając - nie, lista nie jest losowa. :>
LISTA WIEDŹMOWA:
1. Szuj -> Zenek
2. Zenek -> Yass
3. Yass -> Crier
4. Crier -> Szuj
--
5. Denuil -> Sezu
6. Sezu -> Zwiastun
7. Zwiastun -> Chiyo
8. Chiyo -> Denuil
Tak więc, jeszcze raz: jeśli osoba z lewej strony jest wiedźmą, przekazuje eliksir osobie po prawej stronie.
___
I obiecana krótka analiza Chiyo, bo i nie ma za bardzo czego analizować. Oba posty (z 00:48 oraz z 19:55) raczej to w dużej mierze dość spore zapychacze, które się niby do rozgrywki odnoszą, ale jeśli już to do wątków porzuconych, które i tak zostały przemielone na wszystkie możliwe sposoby. Więc to tylko takie zaznaczanie swojej obecności, że "hej, jestem w temacie, odniosę się też do niego, jak coś to gram z wami", być może zresztą, żeby uniknąć podobnych oskarżeń, jakie wcześniej padły w stronę Zwiastuna.
XD? To weź zdecyduj, bo pokolorowałeś mnie jako pierwszą i dalej mam kolorek, jakby nie wiem, z tego co zapamiętałam z rozgrywek to nie można dwa razy głosować sooo XD Nie wiem, czy to niedopatrzenie, czy może celowo tak zostawiłeś uznając, że nikt tego nie zauważy, ale tak czy inaczej XD I tak przypuszczam, że nawet jeśli byś mnie odkolorował ale Daff by wcześniej zauważył, to i tak na mnie by był Twój głos więc XD Jakby dude, mi to tito, tylko po prostu no, chyba nie można zmieniać głosu.
4 zdania, z czego 3 się dodatkowo kończą "XD", no chyba ostatecznie nie jest Ci to aż tak obojętne. :>
W tej rundzie postaram się na bieżąco analizować Wasze posty - wiem, że pojawiałam się na forum podczas pracy, ale wynikało to głównie z ciekawości tego, ile ogromnych postów nastukaliście i ile będę mieć do przeczytania na wieczór, oof.
Chętnie poczytałbym jakiekolwiek oryginalne wnioski od Ciebie w tej grze. Bo jak już pisałem wyżej, jak na razie jedyne co robisz, to podpinasz się pod bieżące (czy nawet martwe) tematy i piszesz to, co już w zasadzie zostało napisane. Naprawdę, w poprzedniej grze dużo więcej wnosiłaś. I tak, wiem, co teraz padnie - praca, choróbsko, wszystko inne. Niemniej, nadal.
+ Zostaje jeszcze rola Desperatki, która może niechcący dołączyć do wilczego stada D:
Ah, ta królicza rozpacz. D:
_
I teraz... kolejny post na "Chiyo Analytics", czyli w zasadzie kolejny zapychacz bez konkretnej treści. Aż tak wzięłaś sobie do serca to co pisałem wcześniej, że w poprzedniej grze byłaś o wiele bardziej aktywna?
A o tym, że wróż skanuje w nocy po prostu zapomniałam.
A mnie się czepiałaś, że źle głosy policzyłem xd
Oddałaś mi wilka? Może to przejęzyczenie, a może w emocjach się zagalapowałaś.
Tak, masz rację, gram emocjonalnie i myślę szybciej, niż piszę. Oddałam ci szeryfa i okazało się, że byłaś wilkiem. Tak powinno to zdanie w pełni brzmieć.
-
Wgl, Crier (i reszto, ale jestem na etapie posta Crier), co do Seza. Zwróciło moją uwagę teraz to, że poodpowiadał na wszystkie kwestie, które wymieniałam jako przykłady, ale z zachowaniem, jakby nauczyciel kazał mu odrobić zadanie domowe. I trochę się zastanawiam, dlaczego. W sensie, ja zwracałam uwagę na sam fakt nie zajmowania się dyskusjami na bieżąco, nie kazałam mu na to odpowiadać, a on i tak to uczynił.
Sez, w co ty grasz?
-
Pozwolę sobie przytoczyć podział, który swego czasu robiłam dla wiedźmy:
Generalnie mogę ten podział z perspektywy obecnego czytania wypisać, a kolejkę poskleja kto inny (Shuj, jak mniemam, jako pomysłodawca, o ile nie odrzuci mojego podziału). Na ten moment postrzegam, że w pierwszej grupie powinni znaleźć się: Shuj, Zenek, Ryuk, ja, Crier. W drugiej: Chi, Zwiastun, Sezu. W trzeciej: Kieliszek, Denuil, Echiallin, Draguś.
EDIT IN PROGRESS: I tu była moja lista, ale Shuj zdążył swoją napisac, więc tylko zostawię moją pro forma w spoilerze.
-
-
Tak, Chi, mamy 7:2. c: Wlaśnie zobaczyłam twój post.
Ja sobie też zrobię małe podsumowanie, ale głosowania:
- Crier - głos na Ryuka
- Zensum - głos na Ryuka
- Chiyo - brak głosu
- Szuja - głos na Ryuka
- Denuil - 1 głos na Chiyo, 2 głos na Seza
- Echallin - brak głosu
- Yassamet - głos na Seza
- Sezowaty - głos na Ryuka
- ZwiastunSmierci - głos na Ryuka
{*} Ryuk - głos na Shuja
{*} Kieliszek - brak głosu
I teraz jeszcze parę kwestii związanych z podejrzeniami, które ostatnio padały:
- Kori/Zwiastun - pisała dość często o teorii Ryuka Shuj+Zenek, pisząc, że to prawdopodobne, że to ma sens. Ale w podsumowaniu napisała, że jednka nie wieszajmy ani Shuja ani Zenka. Ryuk był wśród puli "może", a to "może" zmieniło się w głos. Jak tak w streszczonej formie na to spojrzeć, to dla mnie jest to obrót o 180 stopni. Zwiastunie, wyjaśnij się.
- Sez, który de facto nigdy nie powiedział, kogo podejrzewa, jedynie do mnie się przypieprzał. I spodziewałam się jego glosu na mnie, a zaglosował na Ryuka, nie ukrywając, że idzie za stadem. Do tej pory nie wiemy, jakie ma on przemyślenia o każdym z graczy.
- Podejście Denuila jest randomowe albo nie wiem, jakie. Jak wyżej podałam, najpierw zaproponował Chiyo, potem chciał poprawić na Seza. A ja przytoczę ze strony trzeciej jego "spacer po ludziach":
- Crier - neutralna, nie ma póki co zbyt dużego wpływu na społeczność. Jeśli jest wilkiem to średnio groźnym, narazie.
- Zensum - ma duży wpływ na społeczność ale jest narwany w osądach. Jeśli wilk to groźny a jeśli królik to w pewnym sensie również groźny.
- Chiyo - tak samo jak Crier
- Szuja - również członek klubu influencerów tak jak Zenek. Jeśli to wilk to mamy POWAŻNY problem jeśli królik to mamy szczęście aczkolwiek widziałbym go wtedy jako jedną z atrakcyjniejszych ofiar wilczej napaści.
- kieliszek - pojawia się i znika ale ogólnie jest mało aktywny i zaczynam myśleć że to po prostu kieliszek w swoim żywiole. Nic podejrzanego póki co. Jeśli wilk to z ograniczonymi możliwościami.
- Denuil - oddaję się pracy społecznej i ot choćby sadzę sobie marchew.
- Echallin - znajomy Chiyo, Mr. Noone dla mnie póki co...
- Yassamet - Trzecia, przedostatnia z pośród członków klubu influencerów. Jako wilk bardzo groźna, jako królik bardzo bitchy. Może należałoby wyelminować prewencyjnie?
- Draguś - moja intuicja mi mówi, że ktoś wyleci za frekwencję.
- Sezowaty - taki trochę mój człowiek zagadka, ostatni z klubu influencerów. Jeśli to wilk to jeszcze nie wiem co poza tym, że ciekawie a jeśli zajączek (najlepiej z rolą) to może być sporym atutem dla stada.
- Ryuk - aktywny, bardzo się stara, usystematyzowany i logiczny. Wymaga dalszej analizy, zwłaszcza krzyżowej w kontekście odniesień do innych graczy.
- ZwiastunSmierci - ? ? ?
też spodziewalabym się po takiej rozpisce głosu na siebie. A zagłosował na 2 osoby, które uważał za "średnio groźne" albo nierozpoznane. Eh?
-
Nic więcej mi nie zwraca uwagi, chociaż przyznaję, nie mogęteraz wygrzebać posta Crier podsumowującego graczy.
-
Ponowię tylko prośbę, aby zacytować do mnie wszystkie fragmenty, na któe chciałoby się uzyskać ode mnie odpowiedź. Nie wiem, które z nich są wciąż "aktualne".
-
Odświeżyłam kartę i wpadł post Shuja, który ma listę dla wiedźmy. Z jednej strony sad, z drugiej zrobiliśmy prawie identyczne listy. Proszę zostawić mój mozg, już mi go Zenek zużywa :C
A co do Chi, tak, mało wnosi, ale też chyba faktycznie w tej grze jesteśmy aktywniejsi.
Ostatnio edytowany przez Yassamet (2020-09-10 20:26:47)
1. Szuj -> Zenek
2. Zenek -> Yass
3. Yass -> Crier
4. Crier -> Szuj
Dlaczego nie ustawiłeś Yass -> Szuj? Przecież najbardziej ją podejrzewasz i jeśli Yass jest wiedźmą, to sporo ci to powinno wyjasnić tho.
Odświeżyłam kartę i wpadł post Shuja, który ma listę dla wiedźmy. Z jednej strony sad, z drugiej zrobiliśmy prawie identyczne listy. Proszę zostawić mój mozg, już mi go Zenek zużywa :C
O proszę, faktycznie bardzo podobne.
Dlaczego nie ustawiłeś Yass -> Szuj? Przecież najbardziej ją podejrzewasz i jeśli Yass jest wiedźmą, to sporo ci to powinno wyjasnić tho.
Bo jak już pisałem, jestem praktycznie przekonany, że jeśli Yass jest królikiem, to bezrolnym. Prócz tej chaotycznej gry i groźbami wyjścia z gry (myślę, że jako rolna czułaby jednak nieco większą odpowiedzialność), nie wie nawet, kiedy osoby z rolami działają (patrz -> pomyłka z wróżbitą). No a te jej groźby, że faktycznie weźmie i wyjdzie z rozgrywki to albo wilcza taktyka (na ile skuteczna... nie wiem), albo po prostu bezrolno-królicze fochy, ot.
Ciebie stawiam przede mną, bo o ile skłaniałem się wcześniej ku temu, że możesz być desperatką i na tej podstawie uznawałem Cię za raczej-niewinną, tak przy odpadnięciu Kieliszka okazuje się, że zdecydowanie się pospieszyłem z oczyszczaniem Ciebie. I jestem w takim rozkroku, że już nie do końca wiem, co na Twój temat w tej rozgrywce sądzić.
Reszta listy też ma w sobie pewien koncept, ale byłoby to bezcelowe, jeśli ujawniłbym go przed nocą.
A ty Yass, czy kierowałaś się podobnym tokiem myślowym co Shuj?
Ja po prostu wpisałam nicki po kolei, tak jak to było w pierwszym moim poście xD Przepraszam, że zawodzę twoją dedukcję.
Chiyo, co w ogole myslisz o graczach? I o obecnej sytuacji? Bo wiekszosc twoich postow jest o rozkladzie rol, rozumiem, ze masz prace i malo czasu, ale nawet dwa zdania.
Się robi, dziecinko.
-
Crier - aktywniejsza ode mnie, to fakt, według mnie jesteś dość neutralna. Ale w poprzedniej grze też tak było i wszyscy wiemy, kto wygrał. Mimo to nie będę Cię osądzać jeszcze odnośnie tego, czy jesteś wilką czy nie, ale jeśli jesteś to ramenu Ci nie postawię dziecko.
Zensum - tak serio to Zenek mi się prześlizgujesz między resztą XD Nie wiem, może to kwestia braku avatara. Tak czy inaczej mam wrażenie, że nawet spokojnie podchodzisz do rozgrywki, chociaż początkowo pojawiały się jakieś spięcia.
Chiyo - jakiś random co nie ogarnia w życie i tylko nabija randomowe posty :v
Szuja - podoba mi się to, że stworzyłeś wiedźmińską listę i w sumie jestem na tak, ale już nie będę się powtarzać enty raz. Ale z kolei w oczy rzuca się przytoczony przez Yass fragment, w którym wspomniała o rozmowie Ryuka z Tobą. Wpierw zarzucasz, bądź ironizujesz, że Ryuk chciał Seza wieszać, później twierdzisz, że nigdzie o tym nie wspominałeś.
Denuil - szczerze, zdziwiła mnie w poprzedniej rundzie ta zagrywka z podwójnym głosem. Zdaje mi się, że grasz już od jakiegoś czasu, więc wydaje mi się, że powinieneś być zapoznany z zasadami, z resztą, czy to nie Ty nas tak ładnie (serio ładnie) pogrupowałeś w poprzedniej rozgrywce? Ale wydaje mi się, że nawet jeśli poprzednia rozgrywka była Twoją pierwszą (bo widzę, że jesteś z 2018, a wtedy przeprowadzono jedno RD), powinieneś ogarniać, że kolorek idzie dopiero wtedy, kiedy oddajesz głos, który faktycznie chcesz oddać. Nie wiem za bardzo też co o Tobie myśleć jako ogólnie w rozgrywce, jak ją przeglądam, to prześlizgujesz się raz na jakiś czas. Odniosę się także do pomysłu z głosowaniem na nieaktywnych - nie wydaje mi się, aby była taka konieczność i nie chodzi tu o obronę własną. Owszem, niektórzy mogą przyjmować taką taktykę by gdzieś tam się prześlizgnąć niezauważenie, ale niektórzy mogą po prostu wylecieć za nieaktywność po napisaniu jednego posta albo wcale, albo po prostu nie mieć czasu żeby być na forko 24/7/12/365.
Echallin - jest ode mnie, możliwe, że dziś się pojawi.
Yassamet - poniekąd nie dziwi mnie to, że mogłaś zapomnieć o lincz > mord+role (to w odniesieniu do skanu wróżbity), bo tak było na poprzednim forko, ale z drugiej strony zawsze byłaś ogarniętym bardzo graczem i w sumie wciąż jesteś. Nie wiem, czy to kwestia długiej przerwy w grze i tego, że w poprzedniej rozgrywce szybko zostałaś powieszona. Mimo to nie wspominałaś wtedy o używaniu ról podczas pierwszej nocy, więc nie wiem, jakoś mi to zgrzyta.
Sezowaty - Sez z tego co widziałam, ładnie udzielałeś się przed linczem nawet, teraz trochę zamilkłeś. W sensie, nie żeby Twoje posty były mega częste, ale były dłuższe przynajmniej niż teraz.
ZwiastunSmierci - o Zwiastunie nie wiem, co sądzić za bardzo, nie kojarzę Cię, ani tego, czy kiedykolwiek grałaś i jeśli już, to jak grałaś. Tak czy inaczej, odnoszę po Twoich postach wrażenie, że próbujesz unikać pewnych tematów ignorując jakieś pytania czy nawiązania, za to, jak wspomniała Crier, analizujesz jakieś drobne rzeczy.
-
Aż tak wzięłaś sobie do serca to co pisałem wcześniej, że w poprzedniej grze byłaś o wiele bardziej aktywna?
Nawet nie wiesz, jak bardzo, bruh. Dat made me cry.
-
A co do Chi, tak, mało wnosi, ale też chyba faktycznie w tej grze jesteśmy aktywniejsi.
Oof, i to jak aktywniejsi. Wbijam sobie na rozgrywkę po południu i zastaję ściany tekstu. Have mercy D:
Ostatnio edytowany przez Chiyo (2020-09-13 17:30:11)
Hello, nie miałem niestety za bardzo czasu się wcześniej odzywać. PS będzie bez cytatów. Sorki
-
Przeczytałem post Zwiastuna z 4 strony i... Nie mam co wyciągnąć stamtąd ;v poza tym, że próbowała się obronić, że nie wilczy. Próbowała, bo dalej mi to śmierdzi
Zwiastun dla mnie strasznie miesza. Nie jest to jak na moje mieszanie królicze, tym bardziej rolne. Raczej wilcze, próbujące uratować się przed wszystkimi głosami na nią.
-
Ryuk dobrze zwrócił uwagę na Szujka - że próbuje kontrolować przebieg głosów, głosując jako jeden z ostatnich. Ale - przecież robił dokładnie to samo w poprzedniej rozgrywce. I może być to zagrywka wilcza, ale nie musi.
-
Denuil piszący o tym, że Sez olewa rozgrywkę i przychodzi tylko na głosowanie, w momencie, gdy napisał post, że jest przepracowany... No kurwa xD
Jestem w stanie go zrozumieć, bo też w pracy nie mam kiedy zerknąć na RD, poza 15-minutową przerwą w której trzeba by jeszcze zjeść kanapki. A czasem czytając Wasze posty, ciężko coś przez gardło przełknąć.
-
Zwiastun oddająca głos na Ryuka, podpinając się, że najbardziej jej pasuje do powieszenia, podpinając się pod stadko. Po czym pisze, że nie ma zamiaru nikogo oskarżać, rzucać podejrzeń.... Nie żeby coś, ale niestety tak ta gra nie działa ;v
Rzucanie teoriami jest jak najbardziej ok, ale nie gdy w jednym poście rzucasz teorię że myślisz że X jest czystym królikiem, a parę zdań później bez wyjaśnienia, że to tylko teoria, mówisz że X może wilczyć.
-
W ogóle, nieogar Denuila, że zagłosował dwa razy, jest nader ciekawy. Brzmi trochę jak błąd dziecka we mgle, choć mógł być zamierzony. Zresztą spójrzmy na godziny: Yass pisze dłuższego posta, oddaje głos 22:14. Zaraz po tym, ze sklerozą że już głosował, Denuil pisze króciutki post głosując (oczywiście rzekomo) na Seza. O 22:19. Może to mój paradoks, ale czas jest na tyle krótki, że wygląda jak "mój wilk alfa na niego zagłosował, to też tak zagłosuję". Nieważne, że głos już dawno leży
Albo to miała być taktyka odwracająca nasza uwagę.
-
Desperatka wyleciała, nie oddając nikomu obrączek. (tak przynajmniej podejrzewam)
Dzisiaj działanie rolniaków. Jestem ciekaw kogo wilczki zjedzą.
-
Szu - tak, nie zrobiłem listy. Niestety, nie miałem kiedy. Wiem, że obiecałem, no ale niestety nie jestem robotem. Ledwo miałem w ostatnich dwóch dniach na udział w rozgrywce, więc i czas na listę gdzieś uciekł.
Twoja lista jest sensowna, popieram. Jestem Ty-ja, jak dostanę eliksir przynajmniej będę miał jedną zagadkę za sobą
-
Yass, podepnę się trochę, ale Twoje spostrzeżenia wobec Seza i Denuila obrazują to, co ja mam w głowie na ich temat.
-
Chiyo - prześlizguję się przez to, że mam trochę własnych spraw. A brak awataru też jest pewną kwestią XD muszę w końcu jakiś ustawić.
-
Póki co z mojej strony to tyle. Wiem, że niewiele, ale jak po 20 znajdę więcej czasu, to coś większego sklecę.
Jak rozumiem - dziś noc, więc rolniaki działają.
Mam na oku nadal Denuila i Zwiastuna. Do grona podejrzanych nadal należy Yass, ale za bardzo miesza jej się kiedy role działają. Raczej jako wilczek (nawet zwykły) interesowałaby się tym. Każdą rolą.
No i Sez - jest dla mnie niewiadomą. Mam nadzieję, że nie wpadnie w grono podejrzanych, bo to już będzie śmieszne.
Swoją drogą - zauważyłem że Chiyo się przemyka (wiem, że praca i rozłożyło ją, ale mimo tego jakoś przemyka)
Odnośnie mojego głosu na Chiyo & Seza:
też spodziewalabym się po takiej rozpisce głosu na siebie. A zagłosował na 2 osoby, które uważał za "średnio groźne" albo nierozpoznane. Eh?
szczerze, zdziwiła mnie w poprzedniej rundzie ta zagrywka z podwójnym głosem.
Wiecie co dziewczęta? Ja również miewam problemy z czytaniem ze zrozumieniem więc zaproponuję Wam powtórkę z materiału Poniżej:
No dobra, jako że moja propozycja pogonienia milczków raczej nie siądzie to proponuję Seza, głównie dlatego, że będzie o jednego mniej dla wróżbity do sprawdzania i chyba tylko on może konkurować z Ryukiem o pierwszeństwo w wieszaniu...
Oj... wydawało mi się, że liczy się ostatni głos a nie że nie można O_O
Jaśniej? Jak nie to napiszę Wam to drukowanymi: ZMIENIŁEM GŁOS BO PO PIERWSZE NIE WIEDZIAŁEM ŻE ZMIENIAĆ NIE MOŻNA I PO DRUGIE TYLKO SEZ MIAŁ REALNĄ SZANSĘ ZAWISNĄĆ ZAMIAST RYUKA. AMEN.
Wiadomość dodana po 04 min 50 s:
Denuil piszący o tym, że Sez olewa rozgrywkę i przychodzi tylko na głosowanie, w momencie, gdy napisał post, że jest przepracowany... No kurwa xD
Jestem w stanie go zrozumieć, bo też w pracy nie mam kiedy zerknąć na RD, poza 15-minutową przerwą w której trzeba by jeszcze zjeść kanapki. A czasem czytając Wasze posty, ciężko coś przez gardło przełknąć.
Nie można sobie bezkarnie wycofać się w cień i działać jedynie poprzez głosowania aczkolwiek rozumiem, że życie może Ci utrudniać uczestnictwo w RD - nic osobistego Sez. Po prostu uważam, że pasywności nie należy nagradzać wyjmowaniem poza nawias podejrzeń.
Ja tylko stwierdziłem, że choć wierzę Sezowi że ma nawał roboty i to ogranicza jego partycypację w RD (Nie tylko jego zresztą, prawda Chiyo? ) to i tak nie oznacza to że można sobie wpadać jedynie na głosowania i mieć tarczę ochronną od podejrzeń za nieaktywność.
---
Podsumowując:
Zenek jest narwany a ja - bez empatii xD
Wiadomość dodana po 11 min 13 s:
Denuil - szczerze, zdziwiła mnie w poprzedniej rundzie ta zagrywka z podwójnym głosem. Zdaje mi się, że grasz już od jakiegoś czasu, więc wydaje mi się, że powinieneś być zapoznany z zasadami, z resztą, czy to nie Ty nas tak ładnie (serio ładnie) pogrupowałeś w poprzedniej rozgrywce? Ale wydaje mi się, że nawet jeśli poprzednia rozgrywka była Twoją pierwszą (bo widzę, że jesteś z 2018, a wtedy przeprowadzono jedno RD), powinieneś ogarniać, że kolorek idzie dopiero wtedy, kiedy oddajesz głos, który faktycznie chcesz oddać. Nie wiem za bardzo też co o Tobie myśleć jako ogólnie w rozgrywce, jak ją przeglądam, to prześlizgujesz się raz na jakiś czas. Odniosę się także do pomysłu z głosowaniem na nieaktywnych - nie wydaje mi się, aby była taka konieczność i nie chodzi tu o obronę własną. Owszem, niektórzy mogą przyjmować taką taktykę by gdzieś tam się prześlizgnąć niezauważenie, ale niektórzy mogą po prostu wylecieć za nieaktywność po napisaniu jednego posta albo wcale, albo po prostu nie mieć czasu żeby być na forko 24/7/12/365.
Jak na kogoś kto nie napisał nic o każdym, poświęciłaś mi szczególnie dużo miejsca Tak w ogóle Twój post uzmysłowił mi jak czuli się Yass i Szuj gdy czytali moje co płytsze posty. Moim zdaniem albo jesteś króliczkiem tak zabieganym, że nie jesteś wnieść do stada, żadnych ciekawych przemyśleń i tropów (w poprzedniej grze chyba konkretniejsza byłaś) albo jesteś wilczkiem, który chce pokazać że jest nasz, swojski ale nikomu się nie narazić za bardzo przy tym. Tak na marginesie to "Chiyo Analitics" wygrało moje serce xD ale jeśli Chiyo nie przedstawi nam żadnego ciekawszego "raportu kwartalnego" to byłbym skłonny się z nią pożegnać.
Wiadomość dodana po 32 min 53 s:
Mam na oku nadal Denuila i Zwiastuna. Do grona podejrzanych nadal należy Yass, ale za bardzo miesza jej się kiedy role działają. Raczej jako wilczek (nawet zwykły) interesowałaby się tym. Każdą rolą.
No i Sez - jest dla mnie niewiadomą. Mam nadzieję, że nie wpadnie w grono podejrzanych, bo to już będzie śmieszne.
O! To jest bardzo ważny komentarz. A więc po kolei:
- Tak Zenek, ja Ciebie też. Jesteś dla mnie podejrzany od początku a taryfa na pierwszy lincz dla szeryfa już się wyczerpała.
- Nie ukrywam, że mam wielki dylemat co do Szuja i Yass. Ten pierwszy gra tak samo jak w poprzedniej rozgrywce, moim zdaniem i wiem już że większość z Was napisała dokładnie to samo wcześniej. Szuj jest jak Szuj... Po tym jak odpadł wróżbita niestety nie mamy jak Szuja zchallengować więc... pozostaje mieć nadzieję, póki co że jest króliczkiem... Co do Yass to ona ani trochę nie pachnie mi wilkiem jak na razie i przyznam szczerze, że trochę nie rozumiem dlaczego Szuj i Zenek ją podejrzewają o wilczenie? Macie jakieś konkretne przesłania które każą Wam tak myśleć? Dla mnie Yass jest aktywnym królikiem działającym najlepiej jak umie na rzecz naszej społeczności. Jej wpadki raczej każą mi tak myśleć tak samo jak to, że aktywnie szuka prawdy.
---
Moim zdaniem na giełdzie nazwisk wilków do mordu będą potencjalnie Yass, Szuja, Sez i Ja o ile któreś w tej puli nie jest wilkiem. To dlatego że zarówno ja jak i Yass mogliśmy nadepnąć niektórym na odciski a Szuja jest po prostu zbyt dobry żeby żyć o ile nie jest wilczy. Co do Seza to diabli wiedzą czy nie ma roli więc... no wiecie. Wilków jest kilka to i rozmach można mieć nieco większy.
---
Po pracy spadam na siłkę i sauny więc będę dziś późniejszym wieczorem, koło 21:00 by odpowiedzieć na Wasze pytania, sugestie, skargi i zażalenia. Cheers.
Zważ na to, Denuil, że połowa mojego cytatu, który znalazł się u Ciebie w poście nie odnosi się do podejrzeń :v
Ostatnio edytowany przez Chiyo (2020-09-11 22:47:11)
Dopóki nie będzie mordu i jesteśmy w stanie "pomiędzy" działaniami.
Zaczęłam rozmyślać o tym Alfie i szeryfie.
No i doszło do mnie, że jest jeszcze Truciciel. I co jeśli Ryuk miał trochę racji?
Już wyjaśniam.
Co jeśli szeryf nie miał alfy (zakładając, że wilcza ekipa na swojego na stanowisku), a dali alfę trucicielowi? Niby ryzykowne, ale zarówno Szuj, jak i Zenek byli raczej przeciwni pomysłowi skanowania Szeryfa (no i ja też).
Może wilki mają w swoim składzie na tyle silnego, wygadanego gracza, że wiedziały, że im się to uda (plus miały czas do wyborów się rozeznać, czy taka taktyka się sprawdzi).
Przepraszam, bo jestem na drinku i trochę tu spędzę czasu. Chciałam tylko na szybko powiedzieć Denu, że ja się nie odnoszę do faktu oddania 2 głosów, ale do osób, na które były oddane.
-
Może mnie do mordu już nie być, soraski. Szerzej odniosę się w nocy/jutro, jeśli przeżyję ofc.
Kurwa, byłem pewny, że ta noc z mordem miała być wczoraj i czekałem do północy z werdyktem, co się zadzieje, bo myślałem, że znów się Daffowi chwilę opóźniło. XD A' propos tej dyskusji na forum czy robić taką przerwę czy nie - IMO 24 godziny są jeszcze ok (coby np. zrobić tę listę jak wczoraj robiłem już nieco w pośpiechu), ale dwudniowa raczej niepotrzebna.
Ale przechodząc do postów.
___
Zensum - tak serio to Zenek mi się prześlizgujesz między resztą XD Nie wiem, może to kwestia braku avatara. Tak czy inaczej mam wrażenie, że nawet spokojnie podchodzisz do rozgrywki, chociaż początkowo pojawiały się jakieś spięcia.
Właśnie IMO ostatecznie trochę zbyt "spokojnie" podchodzi w ciągu ostatnich dni. O ile na początku jeszcze wykazywał jakiś zapał i faktycznie zdawało się, że chce być tym szeryfem i ma pomysł jak to wszystko poprowadzić, tak kilka jego ostatnich postów (od głosu na Ryuka zresztą zaczynając) raczej dość przygaszone i bez większej inicjatywy - nawet do listy się nie zabrał, chociaż się zobowiązał wcześniej.
Szuja - podoba mi się to, że stworzyłeś wiedźmińską listę i w sumie jestem na tak, ale już nie będę się powtarzać enty raz. Ale z kolei w oczy rzuca się przytoczony przez Yass fragment, w którym wspomniała o rozmowie Ryuka z Tobą. Wpierw zarzucasz, bądź ironizujesz, że Ryuk chciał Seza wieszać, później twierdzisz, że nigdzie o tym nie wspominałeś.
Ugh, ok, wróćmy do tego po raz trzeci, choć nie wiem, ile mogę to samo tłumaczyć. Ale tak na przyszłość, Chiyo, jeśli już chcesz się podpinać pod czyjeś "wnioski" (bo nie wiesz co na mój temat pisać, ale czujesz, że coś powinnaś?) to przynajmniej zadaj sobie trud, żeby się w ogóle rozeznać, o co w całej sytuacji chodziło. Chyba że to taka celowa manipulacja, ale pozwolę sobie jeszcze naprostować: 1. Nie chodziło o Seza, tylko o Zensuma; 2. Nie mówiłem, że o tym nie wspominałem, tylko że nie pisałem nic o żadnym "wieszaniu", a podejrzewaniu. Ale specjalnie dla Ciebie odniosę się do tego po raz kolejny, wyjaśniając możliwie najdobitniej:
1. Naciskam na Ryuka, żeby podał swoich najbardziej podejrzanych, bo wymigał się od odpowiedzi. Ryuk w końcu odpowiada:
Zastanawiam się nad Tobą, nadal Zenkiem no i ostatnie zagranie Yass o tej ucieczce też daje mi do myślenia. ;/ Jeszcze się pozastanawiam. Generalnie wśród waszej trójki jest wilk, moim zdaniem.
2. Kilka postów później, jeszcze na tej samej stronie, pojawia się Denuil i pisze:
Już bez cytatów chciałem tylko powiedzieć, że trochę słabo wieszać Zensuma w pierwszym linczu skoro społeczność mu zaufała i ogłosiła szeryfem imho. Jakbyśmy mieli go wieszać to po co go wybierać
3. Ryuk, wielce zdziwiony, pisze post pod Denuilem:
A kto chce wieszać Zensuma? Umknęło mi coś? ;/
4. Denuil odpowiada od razu:
Ryuk, chyba gdzieś wyżej w którymś poście Szuja lub Yass mi mignęło, że Sezum jest na liście linczu lub mocnych podejrzanych. Nawet jeśli źle zrozumiałem to uważam, że w pierwszym linczu lepiej wybrać kogoś innego.
O tyle istotne, że ani Yass, ani ja nie wymienialiśmy wtedy Zensuma wśród podejrzanych w ogóle. W tamtym momecie zresztą tylko Ryuk rzucał w nim aż takimi podejrzeniami (co się zaczęło zresztą od teorii o tym, że 3 wilczki przeforsowały Zensuma na szeryfa) i kilka postów przed Denuilem wymienił go wśród swoich najpoważniejszych podejrzanych.
5. No ale Denuil nie ogarnął, że pisze właśnie z osobą, którą miał na myśli, więc przybyłem na ratunek, pisząc, w odpowiedzi na POWYŻSZY CYTAT DENUILA, w którym jest dobitnie napisane "Sezum jest na liście linczu lub mocnych podejrzanych":
To Ryuk właśnie stawiał go w swoim top3 najbardziej podejrzanych. XD
6. Pojawia się Ryuk i pisze, że jestem wilkiem, bo nadinterpretuję i manipuluję tym, co pisał i twierdzę, że chce wieszać Zenka.
7. Yass podłapuje i pisze, że sam sobie przeczę (i chyba insynuuje, że chcę tak wrobić Ryuka? - ale to tylko moja interpretacja)
8. Chiyo podłapuje i pisze, że twierdziłem, że Ryuk chce wieszać Seza i potem jeszcze temu przeczyłem. XD
Fin?
Właściwie, ciekawe, że Denuil do całej sprawy nie odniósł się w ogóle. Like, powinien skojarzyć, że faktycznie miał wtedy na myśli Ryuka w swoim poście, i że odpowiedziałem mu zgodnie z prawdą. Ale nie wspomina tego w ogóle, zupełnie jakby odpowiadała mu ta "nagonka" (tak, hiperbolizuję) na mnie, ale jednocześnie nie chciał mnie sam atakować, bo przecież po co miałby się tak wychylać i narażać.
___
Ryuk dobrze zwrócił uwagę na Szujka - że próbuje kontrolować przebieg głosów, głosując jako jeden z ostatnich. Ale - przecież robił dokładnie to samo w poprzedniej rozgrywce. I może być to zagrywka wilcza, ale nie musi.
Gdyby faktycznie zależało mi na "kontrolowaniu przebiegu głosów" to głosowałbym jako pierwszy, żeby móc jakkolwiek wpłynąć, na kogo będą pozostali glosować, w szczególności osoby, które w głosowaniu się podpinały - ot, choćby Sezowaty, Zwiastun, Chiyo. No i podwójny głos też byłby w tym dość przydatny. ¯\_(ツ)_/¯ Akurat w momencie, w którym ja oddawałem głos, nie miał on już żadnego znaczenia.
_
Poza tym, dość dobrze podsumowujesz całe zachowanie Zwiastun, Zenek, ale z Denuilem się nie zgodzę - nie sądzę, żeby dwukrotne oddanie głosu miało być w jakikolwiek sposób wilczą zagrywką. To było po prostu głupie. XD Co nie zmienia oczywiście faktu, że Denuil nadal wilkiem jak najbardziej może być.
___
Moim zdaniem na giełdzie nazwisk wilków do mordu będą potencjalnie Yass, Szuja, Sez i Ja o ile któreś w tej puli nie jest wilkiem. To dlatego że zarówno ja jak i Yass mogliśmy nadepnąć niektórym na odciski a Szuja jest po prostu zbyt dobry żeby żyć o ile nie jest wilczy. Co do Seza to diabli wiedzą czy nie ma roli więc... no wiecie. Wilków jest kilka to i rozmach można mieć nieco większy.
Szczerze, nie sądzę, żebyś miał większe szanse być na takiej liście (grasz na tyle wycofanie i ostrożnie, że nie wiem, na jakie "odciski" mogłeś swoimi postami tutaj komuś nadepnąć) niż chociażby Zensum - szczególnie, jeśli wilczek sądzi, że ma szansę na zdobycie od niego szeryfa i podwójnego głosu.
___
Co jeśli szeryf nie miał alfy (zakładając, że wilcza ekipa na swojego na stanowisku), a dali alfę trucicielowi?
Dali alfę trucicielowi? Chyba nie bardzo rozumiem.
Niby ryzykowne, ale zarówno Szuj, jak i Zenek byli raczej przeciwni pomysłowi skanowania Szeryfa (no i ja też).
Może wilki mają w swoim składzie na tyle silnego, wygadanego gracza, że wiedziały, że im się to uda (plus miały czas do wyborów się rozeznać, czy taka taktyka się sprawdzi).
Czyli to znowu teoria, że wilczę razem z Zenkiem, skoro oboje byliśmy przeciwni temu, żeby szeryf był skanowany? Przypomnę tylko, że Draguś już jako wilk wypadł, więc w tym ustawieniu - jeśli nie Zenek-szeryf - alfę miałbym ja. Co w sumie ma sens, fakt, bo widząc np. podejście Denuila wobec mnie w tej rozgrywce ("za dobry, żeby żyć" XD) raczej nie sądzę, żebym jako wilczek chciał na siebie brać takie ryzyko i rezygnować z alfy. Tym bardziej, że trucicielem może być tak naprawdę którykolwiek z wilków, przy założeniu podejmowania wspólnych decyzji.
-
Chyba że coś przegapiam w Twoim poście Crier, ale wybacz, trochę zawile to napisałaś.